667 туристи разгледаха крепостта Царевец в първия ден на 2021 г.

Мисия

01-01-2021, 18:00

Снимка:

РИМ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

       667 туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново в първия ден на 2021 година. За четири часа на 1 януари на историческата крепост  се качиха 643 българи и 24 чужденци.

       В първия ден на новата година сред туристите на Царевец преобладаваха семействата с деца. От регистрираните посетители 147 бяха деца и ученици, а 43 - студенти. Макар и малобройни, сред чужденците имаше посетители от Франция, Германия, Русия, Румъния, Италия и Китай.

       Въпреки кризисната ситуация, интересът към историческите забележителности във Велко Търново не е намалял, сочи статистиката. Туристите на 1 януари в  сравнение с миналата година са със 17% по-малко, но се отчита ръст на българските посетители от 30%

       Крепостта Царевец е единственият музеен обект в страната, който работи ежегодно на 1 януари. Историческият резерват приемаше без прекъсване посетители и след затягане на мерките през ноември. В последния ден на миналата година  крепостта е приела 121  посетители, от които 36 деца и ученици и 5 чужденци.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)