Премиерът във Велико Търново: Президентът се чуди как да отмени изборите

Мисия

05-01-2021, 13:50

Снимка:

фейсбук Бойко Борисов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Борисов, Ананиев и Вълчев посетиха великотърновското СУ „Емилиян Станев“

Премиерът Бойко Борисов посети днес великотърновското средно училище „Емилиян Станев“. Заедно с него бяха министрите на образованието и икономиката Красимир Вълчев и Кирил Ананиев, както и кметът на общината инж. Даниел Панов.

Кметът запозна премиера с ремонтните дейности, които бяха извършени в най-голямото областно училище, а директорът Кина Котларска сподели, че възстановеният учебен процес за най-малките ученици протича безпроблемно. Над 97% от децата са на целодневно обучение от вчера в училището, само 8 деца са си останали вкъщи, подчерта Котларска.

Даниел Панов сподели също, че вече е завършено предпроектното проучване за изграждането на северен пътен възел в подножието на крепостта Трапезица и предстои разглеждането му от АПИ. Съоръжението ще е част от връзката на АМ „Хемус“ с Велико Търново. Изграждането на магистралата напредва с бързи темпове, а аутобанът е сред приоритетните проекти на правителството в сферата на инфраструктурата.

Образователният министър потвърди и във Велико Търново, че от 18-ти януари се обмисля поетапното връщане в училище и на големите ученици. „Изчакваме данните от една пълна работна седмица и около четвъртък /б.а. 14 януари/ ще обмислим ситуацията.“ – допълни премиерът. Той коментира и опитите на президента да отложи датата на парламентарните избори : „Някой му каза датата 28 март, той я изговори, ако иска – да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде медицинска прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма.“

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше във Велико Търново, посочи, че за първи път в бюджета за настоящата година общините получават допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв. „Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Със средствата за общините ще бъдат подобрени услугите, които местната власт предоставят на хората“, посочи финансовият министър.

СУ „Емилиян Станев“, с чийто директор разговаря днес премиерът Борисов, е най-голямото училище във Велико Търново. Учебното заведение е модернизирано в рамките на проекта на общината за внедряване на мерки за енергийна ефективност на стойност 1 180 557,48 лв. Поставена е външна топлоизолация по стени от профилирани топлоизолационни панели. Подменено е осветлението и отоплителната инсталация. Изградена е система от слънчеви колектори за затопляне на битово горещата вода за училището и отделна система за затопляне на водата на плувния басейн. Изградена е вентилационна инсталация с климатична камера за двата физкултурни салона.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов