Съюзът на архитектите в България отличи главния архитект на Община Горна Оряховица със „Златна значка“

Мисия

06-01-2021, 13:43

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Почетния знак „Златна значка“ на Съюза на архитектите в България получи главният архитект на Община Горна Оряховица Аталия Братованова. Отличието е по повод кръглата й годишнина и активната й творческа дейност в областта на архитектурата.
Арх. Аталия Братованова завършва специалност „Архитектура” във ВИСИ - София през 1974 г. В Териториалната проектантска организация в гр. Велико Търново работи като проектант и групов ръководител 18 години.
Била е главен архитект в община Лясковец и община Дряново.
През 2000 г. е Инспектор строителен контрол в РДНСК - Велико Търново.
Работила е в Областна администрация – Велико Търново в помощ на Областен управител за издаване на Разрешения за строеж и като председател на Областен експертен съвет по устройство на територията.
Опитът и знанията си предава като преподавател по архитектурно проектиране, сградостроителство, градоустройство в ПГСАГ „Ангел Попов” в гр. Велико Търново.
В Община Горна Оряховица е работила като началник отдел ТУГА, а от 2015 г. до момента е Главен архитект
на Общината.
Член е на КАБ и САБ при дружество Велико Търново.
Съвсем наскоро в бр.3-4 за 2020 г., сп. „Архитектура“ също отдели подобаващо място на арх. Братованова. Изданието посвети 4 страници на Община Горна Оряховица за разработващия се Общ устройствен план и реализираните проекти за обновяване на градската среда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов