Наслаждавайте се на световното изкуство, без да ставате от дивана - velikotarnovo.utre.bg

Наслаждавайте се на световното изкуство, без да ставате от дивана

09 януари 2021, 10:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Обичате изкуството, но създалата се ситуация ви пречи да се насладите на световното богатство? Днес дори няма нужда да помръдвате от фотьойла си, за да разгледате някои от най-добрите световни музеи и галерии. Много от тях са на един клик разстояние, при това напълно безплатно. Последвайте линковете по-долу за ден в музея, без да излизате от дома си.

Станете част от ваша собствена “Нощ в музея” с виртуалните турове, които Националният природонаучен музей във Вашингтон предлага на сайта си. Можете да разгледате както внушителната главна зала, така и отделните секции, настоящите и минали изложби. Разгледайте го тук.

НАСА предлага виртуални турове на няколко от своите центрове - Центъра за проучвания Глен (разгледайте тук), Центъра за проучвания Лангли (разгледайте тук), а космическия център Хюстън има приложение с виртуални турове, добавена (обогатена) реалност и видео от историята на космическите експедиции (свалете от App Store или Google Play).

Ако опашките на Лувъра в Париж, ви се струват заплашителни (или просто скоро не ви се очертава никакъв Париж), сайтът на музея има секция с виртуални турове на някои от експозициите, включително на египетските артефакти. Разгледайте ги безплатно тук.

Дори и да сте в Рим за цяла седмица, няма гаранция, че ще успеете да видите Ватиканските музеи - опашките са пословични, а желаещите да видят на живо Сикстинската капела - повече отколкото е капацитетът й. Затова пък можете да разгледате подробно музеите, включително и капелата, в официалния сайт тук.

Платформата Google Arts and Culture пък предлага достъп до произведения от над 1000 музеи и галерии в света, сред които са Музея на Ван Гог, Галерия Уфици, Третяковската галерия, Музея на Фрида Кало, Музея на Акропола и много, много други.

За всяко произведение на изкуството има и допълнителна информация.

Разгледайте виртуално Галерия Уфици във Флоренция.

Разгледайте виртуално Британския музей в Лондон.

Разгледайте виртуално Музея на Акропола в Атина.

Разгледайте виртуално Музея Рейна София в Мадрид.

Разгледайте виртуално Музея на Фрида Кало в Мексико.

Разгледайте виртуално Третяковската галерия в Москва.

Разгледайте виртуално музея Метрополитън в Ню Йорк.

Разгледайте виртуално музея на Ван Гог в Амстердам.

Разгледайте виртуално музея Орсе в Париж.

Разгледайте виртуално Националния музей в Токио.

Списък на всички музеи, които можете да разгледате виртуално през платформата на Google Arts and Culture вижте тук.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета