Валежите от сняг продължават, следобед ще са по-интензивни

Велико Търново Лайф

10-01-2021, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес преди обяд в повечето райони на страната ще има предимно слаби валежи, интензивни ще са в Северозападна България. След обяд на повече места из страната ще се усилят и ще са значителни по количество. В Северна България и високите полета на Западна валежите ще са от сняг, а дъжд ще вали в крайните южни райони и по Черноморието. В Горнотракийската низина през нощта и в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг, през деня валежът ще е предимно от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°; максималните ще са от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

В планините ще е облачно, мъгливо, с валежи от дъжд, над около 1300-1400 метра - от сняг. На места валежите ще са значителни и ще се натрупва нова снежна покривка. По най-високите масиви в Западна България, където ще духа силен до бурен западен вятър ще има виелици и навявания; в останалите планини вятърът ще е предимно умерен с южна компонента.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, е възможно главно през нощта и сутринта дъждът да се примесва със сняг. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов