Антъни Иванов победи олимпийски шампион в неофициална международна надпревара

Спорт

11-01-2021, 10:56

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Антъни Иванов направи отличен старт на 2021 г. Великотърновецът участва във вътрешните гонки на Университета "Вирджиния Тех" в САЩ, където учи и тренира от близо 2 години.

В една от гонките - на 200 ярда бътерфлай, Антъни победи Джоузеф Скулинг, който е олимпийски шампион на 100 м бътерфлай от олимпийските игри Рио 2016. Тогава плувецът от Сингапур сензационно би в дисциплината Майкъл Фелпс.

Сега обаче завърши втори, а българинът първи стигна финала с време от 1:43.71 мин. Това не бе най-доброто постижение на Антъни в дистанцията, но се приближава до личния му рекорд от шампионата на Щатите за 2020-а.

Българинът участва и на щафета, като спечели и гонката на 1000 ярда свободен стил, като там даде персонално най-доброто си време в кариерата за такава дистанция - 9:04.87 мин.

След седмица на "Вирджиния Тех" предстои друго традиционно състезание - това срещу плувците на другия местен университет във Вирджиния. Антъни ще участва и там, а след това програмата му става не по-малко натоварена със състезания през годината, като кулминацията ще е Олимпиадата в Токио. 21-годишният българин взе квота за игрите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов