Температурите падат днес до минус 5 градуса, в неделя – до минус 10

Велико Търново Лайф

14-01-2021, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За област Велико Търново днес температурите ще започнат с около минус 5 градуса, като през деня термометрите ще се качат едва два градуса над нулата.

Към обяд от запад облачността ще се увеличава, като само на места ще превали съвсем слабо и за кратко. След временно отслабване, отново ще се усили вятърът от северозапад и запад.

Утре минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса. Остава доста ветровито с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4-5 градуса.

В събота застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, а дневните от минус 3 до плюс 2 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над северозападните райони. На места ще прехвърчи съвсем слаб сняг. Ще остане ветровито.

В неделя сутрин минималните температури ще бъдат от около минус 10 в котловините на запад до минус 3 градуса. През деня максималните стойности ще останат отрицателни в по-голямата част от страната - от минус 6 до минус 1 градуса. На места ще прехвърчи слаб сняг, но нови съществени валежи няма да има.

В понеделник минималните температури ще са от минус 12 до минус 6, а дневните ще останат без промяна, от около минус 7 до минус 2.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов