567 нарушения на скоростта установи търновската полиция за седмица

Животът

15-01-2021, 13:47

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Започва акция по контрол на движението в малките населени места

От днес до 20 януари у нас ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места. Проверяващите ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.
В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци.

Над 13 000 нарушения са установени по време на специализирана полицейска операция, проведена от 8 до 13 януари 2021 г. с акцент пешеходците и водачите, които отнемат предимството им на пешеходните пътеки. В област Велико Търново в хода на операцията са проверени общо 1269 автомобила, от тях 152 товарни, и 1814 граждани. Установени са общо 219 нарушения, като 43 от тях са санкционирани с актове , а 176 - с глоби по фиш. Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол до 1,2 промила и 2-ма над 1,2 промила. След употреба на наркотични вещества са установени 3-ма водачи. За неизползване на обезопасителни системи и каски са санкционира 36 граждани. Установени са 6 неправоспособни водачи. За отнемане на предимство на пешеходци са глобени 4-ма водачи. Установени са и 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, допуснати от пешеходци. 194 са нарушенията по неспазване на пътните знаци и маркировката. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са установени 5-ма.  567 са нарушенията на скоростните режими. Връчени са 180 електронни фиша.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов