Обмислят връщане на големите ученици в клас от 31 януари

Животът

16-01-2021, 11:27

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

И големите ученици да се върнат в клас. Това иска премиерът Бойко Борисов, стана ясно от думите му по време на пряко включване с видео от профила му във фейсбук.

Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията, каза Борисов в Разлог, където съпровождан от министъра на образованието Красимир Вълчев и евродепутата Андрей Новаков посети професионална гимназия с общежитие.

По думите на Борисов мерките дават резултат. България се държи и по отношение на пандемията по невероятно либерален начин, но премиерът е убеден, че с тези мерки, с внимание и спазване на правилата и указанията, епидемията може да се овладее и да се държи на тези показатели. Само Гърция е с по-добри показатели за разпространението на вируса от нас, а те са в пълен локдаун, похвали се Борисов.

От днес е разрешено провеждането на изпити, олимпиади и практически занимания,, а детските градини и началните училища бяха отворени на 4 януари. 

Докато сме в мерки, ние правим училища, детски градини, строим, хората работят, изтъкна премиера и изтъкна, че са инвестирани 2 млрд. и 400 хил. лева за образование, от които 1,4 млрд. лева са дадени за учителските заплати, така че те да станат двойни.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов