Великотърновци се обединиха в помощ на бедстващ уличен музикант

Животът

17-01-2021, 12:16

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След призив в социалните мрежи на създателите на клуб ТАМ, великотърновци се обединиха в помощ на бедстващ уличен музикант, който едва събира средства за прехраната си.

Христо Болтаджиев от години свири на кларинет по улиците на Велико Търново. Въпреки лошото време, той продължава да свири по цял ден. „Днес Христо ни сподели, че е много отчаян, защото едвам събира пари за храна и е невъзможно да спести нужната му сума, за да си купи дърва за огрев. За това му се налага, когато вечер се прибере в тях, да продължи да стои на студено. Молбата ни е към всички, които в момента имате възможност да помогнете, да пускате по някое левче в кутията му, когато минавате край него.“ – призоваха от клуб ТАМ.

Веднага двама души – Борис Бичев и Светломир Михайлов, предложиха дърва за огрев за възрастния мъж. Тодор Денев пък се отзова с транспорт, за да преводи дървата до дома на музиканта.

Ако искате да помогнете на Христо Болтаджиев да прекара зимата в човешки условия, може да ги потърсите на фейсбук страницата им https://www.facebook.com/TAMVELIKOTARNOVO/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов