Ректорът на ВТУ: Почти двойни стават заплатите на преподавателите - velikotarnovo.utre.bg

Ректорът на ВТУ: Почти двойни стават заплатите на преподавателите

18 януари 2021, 11:18 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Почти двойни стават заплатите на преподавателите във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Това съобщи на брифинг днес ректорът проф. Христо Бонджолов. Ръководството на ВТУ е подписало анекса към колективния трудов договор и увеличението е регламентирано със синдикатите и Съвета на ректорите. До 30% е повишението на възнагражденията на служителите в университета, като парите са от собствени средства на вуза. Повишението на минималните заплати на персонала също е от собствени средства, подчерта ректорът.

Учебният процес за зимния семестър завърши в срок, подчертаха от университетското ръководство. Заради пандемията обучението е било изцяло онлайн. От днес е изложен график за полагането на държавните изпити, като сесията ще се проведе присъствено.

От 15 февруари започва летния семестър за студентите редовно обучение. ВТУ се подготвя за присъствено обучение, но само ако ситуацията го позволява, като през пролетта стартира изцяло онлайн кандидат-студентска платформа на приема „Рано рани“. Изпитите ще протекат само в онлайн среда, като са обявени общо 4  сесии. Подаването на документи също ще е онлайн и ще е най-късно до 9 юни. В университета са в готовност да се увеличи срока за кандидатстване при непредвидени обстоятелства, като удължена учебната година и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета