Оставиха в ареста мъж, тормозил системно майка си - velikotarnovo.utre.bg

Оставиха в ареста мъж, тормозил системно майка си

22 януари 2021, 10:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража Г.Н. С постановление на наблюдаващия прокурор, 39-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняеми за това, че на 18.01.2021 г., в гр. Дебелец, общ. Велико Търново, при условията на повторност, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена по гражданско дело на Районен съд - Велико Търново, с която му е била наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Г.Н. упражнил психическо и физическо насилие спрямо майка си, като допрял нож в областта на шията ѝ, крещял заплахи и я блъснал.

Той е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че на 18.01.2021г. в град Дебелец, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикал скандал, счупил огледала и стъкла на прозорец в жилището и отправил закани към майка си. Освен това отправил обиди, псувни и закани към служителите на РУ Велико Търново при ОД МВР гр. В. Търново, буйствал в полицейския автомобил, пред сградата на РУ Велико Търново и в помещението за задържане, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура - Велико Търново,  че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицето да се укрие и да извърши други престъпления, поради което спрямо Г.Н. е  взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета