1 635 проекта за развитие на малките стопанства продължават на следващ етап

Животът

22-01-2021, 10:56

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 1 919 проекта от втория прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., обявена през ИСУН 2020.

1 635 проекта преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. 261 са проектите, които не преминават на последващ етап, а 23 проекта са оттеглени от кандидатите.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап. ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция ще изпрати предложенията за отказ до кандидатите чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА.

Техническата и финансова оценка се извършва само за проектните предложения, които са преминали успешно оценка на административно съответствие и допустимост. Когато на този етап се установят обстоятелства, които изискват допълнителна пояснителна информация, ДФЗ – РА изпраща на кандидата уведомление чрез ИСУН.

След приключване на етап - техническа и финансова оценка, кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране ще получат уведомителни писма, с които ще бъдат поканени да представят в 30-дневен срок доказателства, че отговарят на изискванията за бенефициент, като представят необходимите документи. След представяне на документите кандидатите ще бъдат поканени за подписване на административни договори по процедура № BG06RDNP001-6.007, по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от ПРСР 2014-2020 г.

ДФЗ-РА работи на пълен капацитет, спазвайки необходимите срокове при съответните етапи на обработка на проектите.

        

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)