Най-засегнатото от пандемията търновско общинско дружество очаква 300 000 лв. приход през 2021 г.

Мисия

24-01-2021, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Туристическият информационен център „Царевград Търнов“ планира 300 000 лв. приход през настоящата година, става ясно от бизнес плана, който управителят Борислав Йорданов представя пред местния парламент. Общинското дружество е най-засегнато от пандемията - основните му приходи – близо 88%, са от организирани групи туристи.

В дружеството работят служители с висок професионален опит. То осигурява целогодишно работа на 11 души по трудови правоотношения. В активния сезон се наемат допълнително между 8 и 12 аниматори  -  студенти във ВТУ. Отделно ТИЦ осигурява работа и на две домакинства по програмата „На гости в Арбанашка къща”.

През 2021 г. общинското дружество планира отпечатване и разпространение на нова безплатна туристическа карта на Велико Търново, която съдържа информация за културните забележителности и местата за забавление, хранене и други допълнителни услуги, които се предлагат.

ТИЦ ще продължи участието си в национални и регионални туристически борси; както и представянето на града и региона на международните туристически изложения.

Сайтът на дружеството www. velikotumoуо. info ще претърпи цялостна преработка – ще има уникален дизайн, нова структура и администраторски  панел, както и разширени допълнителни функционалности с възможност за продажба на реклама на хотели, ресторанти, туроператори и др.

„Царевград  Търнов”  ЕООД  стопанисва  АЕК  „Самоводска  чаршия”  от  2002 година насам. Затова планира през тази година да популяризира новото лого за традиционни занаяти, като регулярно ще организира събития и фестивали, за да превърне мястото в оживено духовно средище. Общинската фирма ще подготви и 11-то издание на „Нощ на Самоводската  чаршия и фестивал на занаятите”, превърнало се в емблематичен  празник  за града и притегателно събитие за занаятчии от цяла България.

 

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов