Най-засегнатото от пандемията търновско общинско дружество очаква 300 000 лв. приход през 2021 г. - velikotarnovo.utre.bg

Най-засегнатото от пандемията търновско общинско дружество очаква 300 000 лв. приход през 2021 г.

24 януари 2021, 12:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Туристическият информационен център „Царевград Търнов“ планира 300 000 лв. приход през настоящата година, става ясно от бизнес плана, който управителят Борислав Йорданов представя пред местния парламент. Общинското дружество е най-засегнато от пандемията - основните му приходи – близо 88%, са от организирани групи туристи.

В дружеството работят служители с висок професионален опит. То осигурява целогодишно работа на 11 души по трудови правоотношения. В активния сезон се наемат допълнително между 8 и 12 аниматори  -  студенти във ВТУ. Отделно ТИЦ осигурява работа и на две домакинства по програмата „На гости в Арбанашка къща”.

През 2021 г. общинското дружество планира отпечатване и разпространение на нова безплатна туристическа карта на Велико Търново, която съдържа информация за културните забележителности и местата за забавление, хранене и други допълнителни услуги, които се предлагат.

ТИЦ ще продължи участието си в национални и регионални туристически борси; както и представянето на града и региона на международните туристически изложения.

Сайтът на дружеството www. velikotumoуо. info ще претърпи цялостна преработка – ще има уникален дизайн, нова структура и администраторски  панел, както и разширени допълнителни функционалности с възможност за продажба на реклама на хотели, ресторанти, туроператори и др.

„Царевград  Търнов”  ЕООД  стопанисва  АЕК  „Самоводска  чаршия”  от  2002 година насам. Затова планира през тази година да популяризира новото лого за традиционни занаяти, като регулярно ще организира събития и фестивали, за да превърне мястото в оживено духовно средище. Общинската фирма ще подготви и 11-то издание на „Нощ на Самоводската  чаршия и фестивал на занаятите”, превърнало се в емблематичен  празник  за града и притегателно събитие за занаятчии от цяла България.

 

 

 

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета