Въпреки протестите на кмет, граждани и бизнес - закриха банков клон в Елена

Мисия

24-01-2021, 10:38

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През м. декември миналата годината кметът на общината инж. Дилян Млъзев изпрати писмо до изпълнителния директор и председател на УС на банка ДСК, в което изрази нескритото недоволство на гражданите и местния бизнес и своето лично неудовлетворение от евентуалното закриване на банков офис „Елена“. В отговор на писмото до инж. Млъзев Централното управление на банка ДСК благодари на общинското ръководство за изразената активна гражданска позиция в защита интересите на жителите на гр. Елена и съседните населени места като клиенти, ползващи услугите на банката.
За огромно съжаление, окончателно е решението на ръководството на банка ДСК за обединяване дейността на банковия офис в Елена с финансов център „Велико Търново“, който е по-голямо поделение и предлага пълния набор от банкови услуги за своите клиенти. Накратко казано, банковият офис на ДСК в нашия град се закрива. Като причина в писмото е посочена тенденция към незадоволителните му резултати на фона на вложените от банката средства за преустрояване в офис по най-новата корпоративна визия наето партерно помещение с директен достъп от улицата.
Банката ще запази съществуващия АТМ, където клиентите от гр. Елена да продължат да извършват операции по справки, теглене на суми в брой и плащане на сметки. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов