Информационна кампания насърчава гражданите да изискват касови бележки - velikotarnovo.utre.bg

Информационна кампания насърчава гражданите да изискват касови бележки

25 януари 2021, 12:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

 

   НАП стартира информационна кампания с име „Къде е Бончето?“, за да насърчи гражданите да изискват касови бележки при всяка покупка на стока и услуга.

   Чрез „Фейсбук“ страницата  https://www.facebook.com/kasovbon

обществеността ще бъде информирана за ползите от изискването и съхранението на касовите бележки. В кампанията ще участват и много популярни личности, които ще споделят защо винаги изискват фискални бонове и какви ползи им носи това.

   Над 2.5 млрд. касови бележки са отчетени в НАП през последната една година, а 150 хил. граждани ползват мобилното приложение на НАП, с което могат да сканират QR кода на всеки фискален бон и да проверят дали е истински. В последните години НАП отчита трайно увеличение на доброволното спазване на данъчно-осигурителните изисквания, като приходите от данъци и осигуровки за 2020 г. достигнаха 25 млрд. лв. – с над 700 млн. лв. повече от планираното.

   Изисквайки фискален бон, гражданите едновременно гарантират потребителските си права и намаляват риска търговците да укриват приходи, допълват данъчните. Кампанията ще продължи 12 месеца, а повече информация може да се види в страницата й във „Фейсбук“. 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета