Доброволци събраха 80 чувала с боклуци в два търновски квартала, кметът им благодари - velikotarnovo.utre.bg

Доброволци събраха 80 чувала с боклуци в два търновски квартала, кметът им благодари

26 януари 2021, 10:31 | Мария Христова
  • Снимка:
    фейсбук

Десетки великотърновци се включиха в почистването на два квартала – „Бузлуджа“ и „Чолаковци“ през уикенда. Обединени от групите „Доброволно чистене – Велико Търново и Търново Рънс, доброволците събраха 80 чувала с отпадъци от силно замърсен 200-метров пешеходен участък.

„Това е поредният чудесен пример за гражданско съзнание, отговорност и активност – великотърновци се организираха и почистиха отпадъците край пешеходната алея между кварталите „Бузлуджа“ и „Чолаковци“. Пътеката бе обновена по проект на общината. Да не замърсяваме около нас е личен избор и въпрос на съвест. Добрите примери като този провокират именно тази съвест. Благодарност и признателност на организаторите и на всички, които помагат градът ни да бъде чист и приветлив. Общината ще продължава да подкрепя всяка инициатива в тази насока.“ – коментира от своя страна кметът на общината инж. Даниел Панов.

Кампанията по почистването бе подкрепена, освен от общината, и от две фирми, осигурили материалите и извозването на отпадъците.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета