Първостепенната пътна мрежа във Велико Търново е почистена, след главните пътища снегорините влизат по малките улици в кварталите - velikotarnovo.utre.bg

Първостепенната пътна мрежа във Велико Търново е почистена, след главните пътища снегорините влизат по малките улици в кварталите

27 януари 2021, 10:25 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

Снеговалежът във Велико Търново продължава над 15 часа и за днес /27 януари/ е обявен жълт код. Първостепенната пътна мрежа е с нормална проходимост за зимните условия и на повечето места е почистена от снега до асфалт. С приоритет, докато продължава валежът, се обработват главните улици и булеварди, маршрутите на градския транспорт, подходите към здравни, учебни и социални институции.

20 снегопочистващи машини оперират в града, обработка на улиците бе извършвана през цялата нощ.

Градският и крайградски транспорт се движи по график.

След обработката на приоритетните трасета техниката по график навлиза и в кварталните улици от втора степен.

Клони на няколко дървета са паднали на различни части в града, създадена е организация за премахването им.

Няма населени места без ток и вода, няма затворени или непроходими пътища в общината.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов координира организацията по снегопочистването,  постоянен е контактът с кметовете на населените места, с фирмите, които чистят пътищата в общината и областта, както и с експлоатационните дружества /ток, вода, газ и др./.

Сигнали за необходимост от снегопочистване могат да бъдат подавани на телефон 062619102, както и във Фейсбук страницата на Даниел Панов.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета