Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с културни дейци от Велико Търново

Народният представител посети редица културни институции в града

Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов проведе във Велико Търново десетки разговори по проблемите в сектор „Култура“. В продължение на целия ден, депутатът бе на разположение на дейците на културата от старата столица и посети редица културни институции в града.

При посещението си във Велико Търново Калин Вельов се срещна с читалищни и музейни дейци, артисти на свободна практика, актьори от великотърновския театър, танцови ансамбли, библиотечни служители, млади великотърновци и др. Придружаваха го великотърновският депутат и член на Комисията по образование и наука Станислава Стоянова и председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Деян Хаджийски.

„Опитвам да бъда максимално полезен за това кратко време, откогато съм народен представител“, сподели във В. Търново Калин Вельов, който е член на Народното събрание от юли миналата година. Конкретни постижения, като 5-процентното допълнително увеличение на средствата за възнаграждения в библиотеките, обуславят нарастващия интерес към срещите, които Калин Вельов организира - признаха в старата столица.

Велико Търново е 12-ият областен град, в който Вельов проведе такива срещи с отделните направления в сектор „Култура“. Проблемите, набелязани по време на дискусиите във всеки един от градовете, депутатът своевременно коментира със съответното министерство, в чиито компетенции е поставеният казус. Вельов призова артистите, особено тези на свободна практика, да са по-активни и сами да търсят подкрепа. По думите му, 22 милиона лева допълнителни средства са били предоставени миналата година от държавата чрез Министерство на културата в различни програми за свободни артисти. „Инициативата обаче трябва да е двустранна“, категоричен е Калин Вельов - самият той дългогодишен музикант на свободна практика.    



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)