Мъж, влачил 20 м с колата си полицай, влиза за 7 месеца в затвора

Крими

28-01-2021, 14:47

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След одобрено от Районен съд – Велико Търново споразумение, сключено между  Районна прокуратура – Велико Търново и защитника на обвиняемия, 28-годишен мъж бе осъден по повдигнатите му обвинения за пет престъпления.

Р.С. бе признат за виновен, за това, че на 11.10.2020 г., в село Ново село, общ. В. Търново, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служител при РУ В. Търново, да изпълни задълженията си по установяване самоличността на водача и пътниците в лек автомобил „Опел Вектра", като предприел внезапно потегляне с автомобила и влачил с него в продължение на около 20 метра захванатия с ръка в областта на рамката на отворения прозорец полицейски служител (престъпление по чл. 270, ал.1, пр.1 от НК). При това деяние причинил лека телесна повреда на полицая (престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК). Осъден е и по обвиненията, че по същото време и място, при управление на лек автомобил си служил с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство (престъпление по чл. 345, ал.1, предл. първо от НК),   управлявал автомобил, който не е регистриран по надлежния ред съгласно Закона за движение по пътищата (престъпление по чл. 345, ал.2, вр. ал.1 от НК) и без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние (престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК).

За извършените престъпления Р.С. е осъден на седем месеца лишаване от свобода  при първоначален строг режими и глоба в размер на 250 лв.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов