Вандали съсипаха с дрифт тревната площ в местността Паметниците край Свищов

Животът

28-01-2021, 17:21

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По сигнал на граждани, община Свищов установи, че през изминалото денонощие вандали са вилнели в местността Паметниците, край Свищов. Видимо на полянката до големия паметник са правени дрифтове с моторно превозно средство, което е довело да пълното унищожаване на тревната площ и нарушаване целостта на терена. За съжаление, безотговорната постъпка на лицето – нарушител ще лиши жителите и гостите на града за дълго време от игри и забавления на мястото, тъй като неговото възстановяване ще изисква много време и продължителни грижи.

Ръководството на община Свищов изразява силно възмущение от вандалския акт в местността Паметниците и искрено разочарование от това, че усилията, които Общината ежедневно полага за създаването на приветлива жизнена градска среда не се оценяват от хора, които посягат с лека ръка на направеното и поддържано с много труд от страна на общинските служители.

През последните няколко години в община Свищов са ремонтирани, според нуждите и възможностите, голяма част от историческите и културни забележителности. Осъвременени са детските площадки и системно се поддържат в изряден вид зелените площи и парковите зони. Това изисква много усилия и ежедневен труд, които за повечето хора остават незабелязани. Затова от общинското ръководство апелират гражданите да бъдат добри стопани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов