Вандали съсипаха с дрифт тревната площ в местността Паметниците край Свищов - velikotarnovo.utre.bg

Вандали съсипаха с дрифт тревната площ в местността Паметниците край Свищов

28 януари 2021, 17:21 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

По сигнал на граждани, община Свищов установи, че през изминалото денонощие вандали са вилнели в местността Паметниците, край Свищов. Видимо на полянката до големия паметник са правени дрифтове с моторно превозно средство, което е довело да пълното унищожаване на тревната площ и нарушаване целостта на терена. За съжаление, безотговорната постъпка на лицето – нарушител ще лиши жителите и гостите на града за дълго време от игри и забавления на мястото, тъй като неговото възстановяване ще изисква много време и продължителни грижи.

Ръководството на община Свищов изразява силно възмущение от вандалския акт в местността Паметниците и искрено разочарование от това, че усилията, които Общината ежедневно полага за създаването на приветлива жизнена градска среда не се оценяват от хора, които посягат с лека ръка на направеното и поддържано с много труд от страна на общинските служители.

През последните няколко години в община Свищов са ремонтирани, според нуждите и възможностите, голяма част от историческите и културни забележителности. Осъвременени са детските площадки и системно се поддържат в изряден вид зелените площи и парковите зони. Това изисква много усилия и ежедневен труд, които за повечето хора остават незабелязани. Затова от общинското ръководство апелират гражданите да бъдат добри стопани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета