Млад горнооряховчанин се нуждае от 64 000 лв. за бедрена протеза

Мисия

30-01-2021, 14:16

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Семейството моли за подкрепа, за да може Стефан Грозев да премине и това изпитание

Семейството на 52-годишния Стефан Грозев от Горна Оряховица се нуждае от помощ, за да може младият мъж да премвине през поредното си житейско изпитание.

Стефан Грозев постъпва за лечение от Ковид19 в началото на декември в болницата в гр. Горна Оряховица. На 14.12.2020 г. по спешност е изписан,  заради настъпили усложнения – запушване на задколянна артерия на десния крак, и е насочен за лечение към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД - Велико Търново.

„Още при пристигането там стана ясно, че случаят е критичен и веднага, без да слизаме от линейката, ни насочиха към МБАЛ „Сърце и мозък“ - гр. Плевен. На 15 декември бе направена операция за отпушване на артерията. Заради ретромбоза на същата артерия, на другия ден, последва нова операция. И ... ново запушване. В крайна сметка се оказа, че кракът на съпруга ми не може да бъде спасен по никакъв начин. На 26.12.2020 г. му бе направена бедрена ампутация. На 52 години той загуби десния си крак! От активен, динамичен, енергичен, действащ и добронамерен човек, какъвто вие го познавате, само за броени дни се превърна в ... нещо съвсем различно!

Въпреки нечовешкото изпитание не приемаме отчаянието! Не е невъзможно съпругът ми да си върне мобилността, подвижността и начина на живот и работа. Това е нашето огромно желание, мое и на семейството ми, което се превърна в мисия на живота ми – да търсим начини и да направим всичко възможно това да се случи! Като всички хора и ние имахме цели, имахме надежди и стремежи, имахме планове за бъдещето – нашето и на сина ни!“ – разказва съпругата на Стефан, която е учителка.

Семейство Грозеви правят проучване за бедрена протеза и така стигат до офертата, която им отправя Център за протезиране АЛЕГРО за изработка на индивидуална протеза. Тя ще възвърне в максимална степен активността, начинът на живот, мобилността, ритъмът, самочувствието и пълноценността на Стефан, но е на стойност 64000 лв. - сума, която е напълно непосилна за семейството!

Който желае да помогне, може да го направи на дарителската сметка на името на Стефан Дончев Грозев към:

UniCredit Bulbank

Банкова сметка в лева: BG54 UNCR 7000 1524 2856 16

BIC код: UNCRBGSF



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов