ХК ”Локомотив” Горна Оряховица и HMI вече са партньори

Спорт

03-02-2021, 14:32

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-големият производител на професионални средства за хигиена и дезинфекция – HMI ООД и най-бързо развиващият се хандбален клуб в България – горнооряховският „Локомотив“ вече са партньори. Договор за сътрудничество представен от Димитър Иванов – ръководител на отдел „Ключови клиенти и експорт”, Йордан Димитров – председател на УС на ХК „Локомотив” и Кирил Георгиев – член на Управителния съвет на клуба.
Подкрепяме клубовете, защото спортът влияе изключително положително за развитието на младите хора - както физически, така и организационно. Спортът учи на дисциплина, труд, работа в екип и отговорност – все качества, които са много важни за успеха на всеки човек, каза Димитър Иванов, предавайки поздравите и на един от собствениците на HMI Виктор Азманов, който е общински съветник в Общинския съвет в Горна Оряховица и в същото време силно изкушен от спорта човек. Подкрепяме местни клубове, защото повечето служители на HMI са от Велико Търново и Горна Оряховица. Като социално отговорна компания ние искаме да сме близо до хората в региона, където работим. HMI е български производител и всяка победа на спортен отбор от Велико Търново и Горна Оряховица носи престиж и удовлетворение и за самата компания. Хандбалният „Локомотив” е сред най-прогресиращите отбори в мъжката „А” група и ние му желаем успех не само във вътрешното първенство, но и победи наесен в Европейските турнири, каза още Иванов.
За пореден път HMI доказа, че е социално ангажирана компания. В момент на изпитания за всички, фирма с традиции намира сили да подпомага клуб с традиции. Съдбата свързва победителите.
В последните години Хандбален клуб „Локомотив” се развива във възходяща линия. Това не убягва от погледите на горнооряховската общественост и местния бизнес. Все повече фирми протягат ръка и са готови да помагат, каза Йордан Димитров. Радвам се, че успешна компания, като HMI застава редом до нас и заедно гледаме в една посока. Всички в „Локомотив” останахме приятно изненадани, че сме забелязани и трудът ни е оценен. Тук е момента да благодаря на кмета на Община Горна Оряховица, инж. Добромир Добрев, който първи ни подкрепи в нашата кауза. Благодаря на Димитър Николов – председател на Общинския съвет, на Стефчо Алипиев – заместник-кмет, отговарящ за спорта, както и на всички наши приятели, които ни помагат. Това ни дава куража да мечтаем. При класиране, от новия сезон, сме амбицирани да играем в европейските турнири на EHF. След този ден съм убеден, че мечтите ни ще станат реалност, заяви Йордан Димитров, подарявайки на Виктор Азманов хандбална топка с подписите на състезателите от мъжкия отбор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов