Времето днес ще е облачно, но топло

Велико Търново Лайф

07-02-2021, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна. В много райони в равнините и низините видимостта отново ще е намалена, а на отделни места и ще преръмява. По-съществени разкъсвания на облачността ще има главно преди обяд над Югозападна България. Ще духа слаб вятър, който след обяд в източната половина на страната ще започне да се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°; дневните покрай Дунав ще са по-ниски: 7°-9°, в останалата част от страната максималните ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, на отделни места ще има и слаб валеж от дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е умерен до силен.

По Черноморието ще е мъгливо, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който вечерта ще започне да се ориентира от югозапад, ще се усили до умерен и с него видимостта ще се подобрява.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов