Шофьор, потрошил четири коли и нанесъл щети за над 14 400 лв., се отърва с условна присъда

Крими

10-02-2021, 15:05

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

         

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратурата – Велико  Търново, Районен съд – Велико Търново осъди 41- годишен мъж, нарушил правилата за движение и блъснал последователно четири паркирани автомобила, като причинил значителни имуществени вреди.

Ч.С. бе признат за виновен за това, че на 27.05.2018 г. в гр. Велико Търново, по ул. „Полтава“ на кръстовище с ул. „България“, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил с 86.5 км. в час (при ограничение от 50 км. в час за движение в населено място), навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява и блъснал последователно четири МПС, паркирани на улицата (лек автомобил „Рено Клио“, лек автомобил „Сеат Ибиза“, товарен автомобил „Ситроен С4“, лек автомобил „Волво С 60“), в резултат на което предизвикал пътно-транспортно произшествие и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди с общ размер 14 469,40 лева.

За извършеното деяние му бе наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено за  срок от три години. Същият е лишен от право да управлява МПС за срок от една година.

Присъдата на Районен съд-Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд –Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)