Отличиха добротворци от Горна Оряховица и Първомайци

Мисия

11-02-2021, 19:39

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

И днес продължи отличаването на ученици, извършили добри дела през изминалата учебна година. Всяка година Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни връчва награди в рамките на инициативата „Вестители на доброто“. Традиционната церемония тази година бе разделена на две части, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки и да бъде избегнато струпването на много деца на едно място. В сряда плакети и грамоти бяха връчени в СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.
В гербовата зала на Община Горна Оряховица днес кметът инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Димитър Николов в присъствието на заместник-кмета Пламен Мадемов, който е председател на Комисията отличиха младите добротворци.
Плакет и грамота получиха Клуб „Да съхраним българското“ при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ с ръководител Емилия Косева. През изминалата учебна година те подготвиха и реализираха Коледен благотворителен базар. Събраната сума от 1600 лв. е разпределена между ученици с тежко материално положение, болни ученици или абитуриенти от същото училище.
Две индивидуални награди бяха връчени на ученици от ОУ „Елин пелин“ с. Първомайци. Ясен Христов от VII клас участва в инициативата по възстановяването и реновирането на баскетболното игрище в двора на училището. Самият той е запален спортист и тренира баскетбол. Николай Тотев от VI клас е изработил мотивиращ клип, насочен към връстници, относно опазване на околната среда и отговорността, която носим за съхраняването й. Николай изненада присъстващите и с изключително оригинална тематична инсталация, в която всеки може да погледне, за да види кой е отговорен за опазване на природата.
Отличие получи и Ученическият съвет при ОУ „Иван Вазов“, който организира благотворителна кампания - „Подари усмивка на нуждаещ се!“. Децата ежемесечно събират и даряват хранителни продукти за обществената кухня на отец Зоран.
Поздравявам ви затова, че през тази трудна за всички година не спирате да вършите добри дела. Вие може да бъдете пример за съучениците си, които да увлечете с доброто. Гордеем се с вас, имате нашата подкрепа, обърна се към учениците инж. Добромир Добрев. Винаги съм вярвал в енергията на младите хора. Вие оправдавате всяко едно усилие, което полага ръководството на Горна Оряховица за младите хора, коментира и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов