ВТУ проведе първите онлайн кандидатстудентски изпити

Животът

13-02-2021, 18:05

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес, във време на необичайни условия, продиктувани от извънредната епидемична обстановка, във Великотърновския университет се проведоха първите за тази година онлайн кандидатстудентски изпити по:

Български език (тест);

История на България (тест);

Английски език (тест);

Проверка на говорните и комуникативни способности.

Казват, че всяка сбъдната мечта започва с една малка крачка. Днес първата стъпка към желаната професионална реализация направиха 436 кандидат-студенти, които посредством специално създадена онлайн платформа, интегрирана в собствената информационна система на университета, тестваха и доказаха своите знания.

Иновативната ни университетска електронна система и зададените от университетските комисии ясни критерии позволиха резултатите от тестовете (като брой точки и заслужени оценки) да станат видими за кандидатите минути след приключването на онлайн тестовете.

Тези кандидат-студенти, които пропуснаха възможността да се явят днес, ще могат да се запишат за онлайн изпитите на 20 март 2021 г. За целта трябва да подадат онлайн заявление на адрес https://epriem.uni-vt.bg/sso. Електронната система за подаване на онлайн заявления ще бъде отворена отново на 15 февруари 2021 г. (понеделник).

Побързайте! Приемът на заявления приключва три дни преди деня на съответния конкурсен изпит.

Допълнителна информация относно условията за провеждане на онлайн изпити може да намерите на следните сайтове: www.priemunivt.bg и www.uni-vt.bg, както и на телефон +359 879 392 841.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)