Ремонтират и модернизират по проект базата на домашния патронаж в Ново село

Мисия

17-02-2021, 12:14

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Велико Търново ще ремонтира и модернизира по проект базата на домашния социален патронаж в Ново село. 86 000 лв. от финансирането на дейностите ще са от Фонд „Социална закрила“, а 56 860 лв. ще са съфинансиране от общинския бюджет.

Основната база на домашния патронаж се намира в Дебелец и е с капацитет за 300 потребители. Към нея работят два филиала - в Ново село, където се  приготвя храна за 80 потребители, и в Балван, който обслужва 50 души. През миналата 2020 г. от услугата „Доставяне на храна в дома“ са се възползвали общо 694 души от 16 населени места в община Велико Търново.

Филиалът в Ново село се нуждае от сериозен ремонт. Сградата, която е общинска собственост, има нужда от нова дограма, чести са авариите във ВиК и ел. инсталациите, няма изградена и вентилационна система. Това води до образуване на мухъл и плесен в помещенията. Част от носещите елементи на сградата се нуждаят от допълнително усилване. Остарели са и наличните електроуреди в базата, амортизирани са мебелите, шкафовете са корозирали.

Затова община Велико Търново предприема кандидатстване за финансиране от Фонд „Социална закрила“, като местният парламент трябва да одобри идната седмица проектното предложение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов