Димитър, който изнасили и зверски уби 70-годишна жена, жали доживотна присъда

Крими

20-02-2021, 11:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Димитър Георгиев, който на 06.12.2018 г. в гр. Бяла черква, обл. В. Търново, изнасилил и умъртвил 70-годишна жена, чрез притискане на устата и носа с ръка, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, сега обжалва доживотна присъда, която му наложи  Окръжен съд – Велико Търново. Въззивното дело ще се гледа на 22 февруари в Апелативния съд в старата столица.

Магистратите от Окръжния съд са признали за виновен Димитър, като  са му наложили най-тежкото от тях - доживотен затвор, който следва да се изтърпи при първоначален специален режим.

Съдът е осъдил подсъдимия Димитър Р. Г., да заплати на наследниците на жертвата сумата от по 30 000 лева на всяка от тях, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди в следствие на престъплението, ведно със законната лихва от 06.12.2018 г. до окончателното й изплащане, като отхвърлил разликата до предявените граждански искове от по 150 000 лева, като неоснователни.

 

На 06.12.2018 г., вечерта,  обвиняемият, който преди дни навършил пълнолетие, бил на гости в познат, където празнували имен ден, консумирал ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара с марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на пострадалата баба Петранка, която познавал и знаел, че живее сама. Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Димитър се показал и я нападнал, като притиснал с ръка устата и носа й, за да не вика. След като я насилил, си тръгнал, оставайки пострадалата неподвижно да лежи на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и Димитър си тръгнал.

Тялото на изнасилената и убита баба Петранка бе открито два дни след престъплението от нейна съседка, която се обадила на кметицата, а тя подала сигнал в полицията. Младежът беше заловен, а пред съда стана ясно, че преди това той е отправял сексуални намеци и закани към възрастни жени от Бяла черква.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)