30-годишният Любо се нуждае от нас, за да живее

Животът

20-02-2021, 14:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Здравейте, казвам се Любчо Огнянов и съм на 29 години (от 4 дни вече на 30), налага се да моля за помощ. Така започва молбата на един млад мъж, преглътнат егото си в името на това да се върне към пълноценния си живот, който е водил преди години.

 

„От няколко години животът ми не е същият, страдам от две автоимунни заболявания, едното в 4-ти стадии - Анкилозиращ Спондилит и другото автоимунно е Болест на Крон. В следствие от тях развих и хронична вторична Анемия.

Анкилозиращия Спондилит засяга периферната и централна нервна система, включително големи и малки стави, всички мускули, сухожилия, тъкани и най-важните органи – черен дроб, сърце, бели дробове, бъбреци. На рентген се видяха напълно заличени сакроилиачните стави.

Не мога да се движа на разстояния по-дълги от 100-200 метра, а стоенето на крака или в седнало състояние е истинско мъчение. През последните 2 години свалих 23 килограма заради острото възпалително чревно заболяване Болест на Крон, сега съм 52кг., постоянно немощен и отпаднал.

Престраших се и преглътнах трудно срамът си да моля за помощ, защото се нуждая от средства за плащане на изследвания, които Здравната каса не покрива, като капсулна ендоскопия, изследване за интолеранс към храни и други. Също така лекарства, транспорт, храна и жизненоважните рехабилитации. Ако някой иска и може да помогне с каквото и да е, ще съм безкрайно благодарен. Разчитам предимно на майка си, която не смогва, защото плащаме и квартира.“ – така Любо моли всеки, който може да му помогне.

 

Ако имате възможност да станете съпричастни на един млад мъж да си върне нормалния начин на живот, може да го направите на следната банкова сметка:

 

IBAN: BG43ESPY40040097301040

BIC: ESPYBGS1

LYUBCHO DOBRINKOV OGNYANOV

Paypal: lyubchoognyanov@abv.bg

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов