Научна конференция „Логистиката и обществените системи“ ще се проведе в НВУ

Мисия

24-02-2021, 07:44

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Научна конференция на тема „Логистиката и обществените системи“ ще се проведе в Националния военен университет „Васил Левски“. Форумът ще бъде открит утре от 10,30 часа и е първи по рода си, съобщават от висшето училище.  Конференцията  е под патронажа на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и ще се състои онлайн предвид спазването на противоепидимичните мерки. Участниците  са учени, работещи в сферата на логистиката от български и чуждестранни университети. Ще се включат и обучаеми – студенти и курсанти от НВУ „Васил Левски“, както и докторанти от Военния университет и от други университети. 13 са чуждестранните участници.

Депозирани са 133 доклада в три научни направления: военна логистика, бизнес логистика и социална логистика. Ще бъдат изнесени два пленарни доклада. Първият доклад на тема „Състояние на системата за експлоатация, поддръжка и ремонт във въоръжените сили на Република България“ ще представят началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов и подполковник доцент доктор Григор Григоров. Професор доктор Ева Ромео от Университет Касино, Италия и професор доктор Синица Зарич от университета в Белград ще представят втория пленарен доклад на тема „Градската логистика и електронната търговия във време на Covid-19. Ролята на „умните” градове”.

Освен доклади ще бъдат презентирани фирмите от военнопромишления комплекс „Аркус“ АД, „Арсенал“ АД, „Дунарит“ АД и Вазовски машиностроителни заводи ЕАД.

Онлайн ще се включат и представители на Министерството на отбраната от дирекция „Политика по въоръженията“, дирекция „Логистика“, специалисти по логистиката от Командването на Сухопътни войски, Съвместното командване на специалните операции, бригада „Логистика“ и 110-и  логистичен полк.

Целите на научния форум са да се представят общотеоретичните и научно-приложни постановки, свързани с логистиката и ролята й за функционирането на обществените системи, да се открои ролята на логистиката в отделните сфери на дейност, да се сподели опитът и взаимодействието между логистичните структури, както и да се обсъдят възможностите за практическа подготовка на обучаемите по логистика в трите сфери на приложение.

Планира се конференцията да стане ежегодна.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов