Програмата на Общинското радио на Горна Оряховица вече ще се излъчва в ефир

Мисия

26-02-2021, 14:27

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общинското радио на Горна Оряховица от 1 март започва да се излъчва в ефир. Информацията от общината ще достига до слушателите от ефира на радио „Резонанс“ на честота 88, 9 MHz в интервала между 15 ч. и 16 ч. в делнични дни. До края на месеца програмата ще върви както по кабелната мрежа, така и в ефир. Чрез ефира на „Резонанс“, информацията от Община Горна Оряховица ще достига и до най-отдалечените кътчета в област Велико Търново.
За водеща е поканена Боряна Цветкова, която има над 10-годишен опит в електронни медии.
Започва като кореспондент на БНТ и Нова ТВ за област Велико Търново, след което става репортер, а малко по-късно и водещ на новините в TV7 и News7. В продължение на 3 г. е лице на новините в телевизия „Европа“.
С радост приех поканата на председателя на Общинския съвет Димитър Николов да се присъединя към екипа на Общинското радио и да съдействам на медията. Имам сантимент към Горна Оряховица – в детството ми леля ми имаше жилище тук и с удоволствие прекарвах времето си в града, сподели Боряна Цветкова.
Профилът на Общинското радио ще е политематичен. В програмата му ще бъдат включвани новини от общината и областта, информация за това как Горна Оряховица присъства в регионалния печат, репортажи, интервюта, по актуални теми ще гостуват събеседници наживо. Първият гост ще е кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Целта ни е горнооряховчани и жителите на общината да знаят, че има ефир, в който се обръща внимание и на проблемите и грижите им, и на хубавите моменти. Този един час ще е динамичен, сподели преди старта в ефир Боряна Цветкова.
За мен радиото е най-интелигентната медия. Със загубата на Силвия Димитрова загубихме един истински професионалист и приятел. С кмета инж. Добромир Добрев преценихме, че не бива да абдикираме от Общинското радио. Радвам се, че в рестарта на медията участва журналист от национален ефир от ранга на Боряна Цветкова, коментира Димитър Николов.
С инж. Добрев си даваме сметка, че ефирът е много по-претенциозен от разпространението по кабел. Общинското радио е още една от мерките, които Община Горна Оряховица ще приложи за публичност, достоверност, прозрачност и чистота на информацията. Нашето желание е да използваме потенциала на Общинското радио, което е със 70-годишна история. Традициите му задължават да продължим добрата практика, за да се ползва то все така с високо обществено доверие, каза още председателят на Общинския съвет Димитър Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов