Стартира деветият фотоконкурс „Америка през моите очи“, организиран от ВТУ

Животът

27-02-2021, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий”  по инициатива на Американския център „Мартин Лутър Кинг“ даде официален старт на деветото издание на ежегодния студентски фотоконкурс „Америка през моите очи“.

Участие могат да вземат всички студенти, посетили САЩ през последните години. Най-добрите фотографии ще бъдат подредени в тематична изложба във фоайето пред зала „Европа” в Ректората. Желаещите могат да изпратят авторски снимки с високо качество, придружени с кратко описание (заглавие на снимката, имена на студента, висше учебно заведение, специалност и курс) на адрес american@ts.uni-vt.bg. Не се приемат фотографии от предишни участия във фотоконкурса. Крайният срок за участие е 18 април 2021 г.

Жури от професионални фотографи ще определи победителите в трите категории: “Хората”, “Градът” и “Природата”. Както през миналата, така и през тази година отличените участници ще получат грамоти и предметни награди, осигурени от Посолството на САЩ в София.

Основан през 2003 година, Американският център (наричан още библиотека по американистика) е съвместен проект на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Държавния департамент на САЩ. Към момента на създаването му Американският държавен департамент активно работи върху реализирането на програма за установяване на дълготрайни партньорски взаимоотношения на посолствата на САЩ с организации и културно-образователни институции от съответните страни, както и за поддържането и утвърждаването на световната мрежа „Американски пространства“. Библиотеката поддържа фонд от над 2000 тома класическа американска литература, в т.ч. монографии, антологии и учебни помагала по литературна теория, лингвистика, методика на обучението по английски език, история, география, култура и държавно устройство на САЩ. На разположение на студенти и преподаватели е безплатен достъп до академични колекции от цял свят чрез платформата eLibraryUSA, както и редица престижни списания и научни журнали в книжен формат, сред които Literature Studies, American Literature, National Geographic, Financial Affairs, The Economist, Journal of Cinema and Media Studies, The Atlantic, American Theatre и други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов