Община Свищов инвестира в енергоспестяващо улично осветление в населените си места

Мисия

28-02-2021, 14:45

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В изпълнение на програмата за енергийна ефективност, нови улични LED осветителни тела ще бъдат инсталирани в осем от населените места на община Свищов. В Ореш, Горна Студена, Совата, Червена, Хаджидимитрово, Алеково, Александрово и Деляновци ще бъде изцяло подновено уличното осветление с 1500 енергоспестяващи лампи. В село Ореш процесът вече стартира, а до края на месец март се очаква да приключи във всичките осем населени места. Средствата, в размер на 250 хиляди лева, са осигурени от бюджета на община Свищов, във връзка с програмата за постигане целите и въвеждане мерки за енергийна ефективност.

Подмяната на уличното осветление ще продължи също в останалите села и град Свищов, като средствата за тях ще бъдат осигурени от Плана за възстановяване и „Зелената сделка" на ЕК – България.

Припомняме, че свищовското село Вардим бе пионер в смяната на старите улични лампи с нови LED осветителни тела, като още през януари 2019 година реализира пилотен проект, с който намали енергийните разходи, разходите за поддръжка и консумативи на уличното осветление, и значително подобри неговото качество.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов