Стартира подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов - velikotarnovo.utre.bg

Стартира подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов

02 март 2021, 11:51 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

След като днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе осигурен финансов ресурс в размер на 460 хиляди лева, с които Общината ще стартира изпълнението на обект „Реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод на с. Драгомирово, с. Морава, с. Хаджидимитрово и с. Козловец“.

Осигурените средства са отпуснати целево от Министерство на регионалното развитие за авариен ремонт и са от тези за капиталови разходи по бюджета на министерството за 2021 г., програма 4 „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“.

Голямата загуба на вода, която надвишава 80%, е причината министерството да отпусне средствата за реконструкция и подмяна на напорния водопровод към четири от най-засегнатите населени места в Общината, а ремонтът ще стартира в най-кратки срокове, тъй като още в края на м.г. е избрана фирмата изпълнител.

Благодарение усилията и ангажираността на МРРБ за подобряване водоснабдяването на населените места, община Свищов ще реши един от сериозните ВиК проблеми на територията си.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета