Инж. Дилян Млъзев: Днес повече от всякога се нуждаем от онова чувство за общност и отговорност

Мисия

03-03-2021, 11:18

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес празнуваме Освобождението на България. Трети март е дата, белязана със знака на величието в нашата многовековна история. Преди 143 години в градчето Сан Стефано е подписан мирният договор, който слага края на Руско-турската война и възвестява раждането на жадуваната от българите свобода.


Светът видя, че има един народ, готов да тръгне по свой нов път, способен да промени историческия ход, стига да има цел и кауза. Без Трети март нямаше да има нова българска държава. Затова този празник е национален. Той е жест към славната ни история, уважение към миналото, повод за гордост, основание за самочувствие и най-вече ден на преклонение.


Свеждаме глави пред подвига и саможертвата на героите за свободата и независимостта на Отечеството, почитаме предците, отстоявали българската  държавност и национална идентичност. Те са примерът и мерилото за обичта ни към България и днес. За да се справим с предизвикателствата и трудностите на времето, повече от всякога се нуждаем от онова чувство за общност и отговорност, за духовен подем и енергия, които доведоха до Освобождението.


Сплотени и единни, с усилията на всеки от нас, можем да постигнем целите, които си поставяме като нация, за да продължим достойното дело на дедите и оставим силна и просперираща държава на нашите деца.


ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!


инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)