Венцислав Спирдонов: Датата Трети март 1878 година е сакрална!

Мисия

03-03-2021, 12:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Честит Национален празник!

Честити 143 години Свобода!

На Трети март 1878 година българският народ отхвърля дългото и мрачно робство, продължило цели пет столетия. Сложен е край на една гигантска несправедливост, лишила предците ни от правото да имат своя държава, да опазват и развиват вековната българска култура, духовност и книжовност.

С Руско-турската освободителна война е постигната заветната цел, която съпътстваше целия живот на поколения български герои. Саможертвата им не бе напразна, а Трети март е кулминацията на петвековната борба за свобода.

Трети март бележи апогея на борбата за свобода, започнала още през XV век от историческата столица Търново и достигнала своя апогей на Шипка.

Ние сме благодарни за подвига на руската войска, която постигна така важната и ценна победа във войната през 1877-1878 година срещу Османската империя. Не бива да забравяме и за подвига на онези 30 000 български опълченци, които оставят най-свидното си – своите семейства, за да се борят за България!

Затова датата Трети март 1878 година е сакрална! Затова българите сме горд народ!

Дълбок поклон пред подвига на хилядите мъже и жени, които посветиха живота си в името на това България да бъде свободна, обединена, независима и европейска държава!

Нека всеки ден се запитваме достойни ли сме за Левски, Ботев, Раковски, на предците ни, пред които свеждаме глава и които славим? Нека с делата, които вършим, да бъдем достойни техни наследници, да бъдем искрени родолюбци и така да възпитаваме нашите деца.

Честит Национален празник!

Честит Трети март!

 

Венцислав Спирдонов

Председател на Великотърновския общински съвет



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов