В Свищов тържествено бе отбелязан денят на българската Свобода

Мисия

03-03-2021, 13:22

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С церемония по полагане на венци и цветя, в знак на признателност пред загиналите за свободата на България, бе отбелязан Националният празник – Трети март в Свищов.

Празничният ден започна в храм „Св. Троица“, с благодарствен молебен за Освобождението на България, след което на паметника на Свободата бе отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и проведена церемония по полагане на венци и цветя.

В своето празнично слово кметът на Свищов каза: “Не може и не бива да забравяме саможертвата в името на нашата днешна свобода. Благодарността ни за нея трябва да намери най-ярко изражение в паметта на поколенията, защото народ без памет няма бъдеще.“.

Като израз на преклонение пред величествения подвига на героите, празникът приключи с едноминутно мълчание на всички присъстващи и химна на Република България.

В деня на Националния празник, Община Свищов направи виртуален поздрав към всички българи, като представи, в YouTube канала и Facebook страницата „Култура Община Свищов“, видео с участието на деца от детските градини в общината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов