Девет проекта от община Горна Оряховица одобри ПУДООС - velikotarnovo.utre.bg

Девет проекта от община Горна Оряховица одобри ПУДООС

04 март 2021, 13:19 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Девет проекта от община Горна Оряховица одобри Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2021“. Шест от тях са за населени места от общината и те ще се финансират с по 10 хил. лв. Останалите три са на ОУ „Васил Левски“ във Върбица, ДГ „Божур“ в Горна Оряховица и ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Финансирането им е за по 5 хил. лв. Проектите са на тема „Обичам природата – и аз участвам“.
В Крушето в рамките на проекта ще бъде изградена детска площадка срещу кметството. На нея ще бъдат монтирани съоръжения за игра, пясъчник, пейки и кошчета за отпадъци. Ще бъдат засадени и дръвчета.
Фитнес съоръжения на открито ще бъдат монтирани по проект в Първомайци. Площадката за спортуване ще бъде близо до кметството и читалището. Ще се монтират още парково обзавеждане, бетонна маса за тенис и бетонна маса за пикник. Ще се засадят дръвчета и рози.
В Правда ще се изгради кът за отдих и спорт, където ще се монтират беседка, пейки, кошчета, две футболни врати, а районът ще се залеси.
В Янтра по проект ще се направи детска площадка със съоръжения за игра, парково обзавеждане и ще се засадят дръвчета.
Кът за отдих, близо до местността „Калето“ ще бъде изграден в Горски горен Тръмбеш. Ще се монтират беседка, пейки, кошчета за отпадъци и 4 маси за пикник. На мястото ще се засадят и дръвчета.
В Паисий също ще се направи кът за отдих с беседка, пейки, кошчета за отпадъци, маса за пикник и бетонови кашпи, а наоколо ще се залеси и ще се засадят цветя.
В рамките на националната кампания „За чиста околна среда“ ОУ „Васил Левски“ във Върбица ще реализира проект „Грижа за природата“. Децата от ДГ „Божур“ и ДГ „Детска радост“ също ще работят по проекти, свързани с опазването на околната среда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета