Регистрираха заразени с COVID-19 в 4 училища и една детска ясла в областта - velikotarnovo.utre.bg

Регистрираха заразени с COVID-19 в 4 училища и една детска ясла в областта

06 март 2021, 12:40 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са осемдесет и три.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 (на 05.03.2021 г.) при: ученик от 5 клас в СУ „Вела Благоева“ и учител в начален етап на обучение в СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, ученик от 12 клас в СУ „Ив. Момчилов“ – Елена, ученик от 1 клас и двама педагози в СУ „Никола Катранов“ – Свищов, под карантина са поставени установените контактни лица и са разпоредени съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата; преминаване от присъствено обучение към обучение от разстояние в електронна среда и др.

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при персонал в детска ясла – Павликени са карантинирани 15 деца и са предприети необходимите противоепидемични мерки.

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.

Към 00:00 ч. на 06.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 8453 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 578 (495 първи дози и 83 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1319 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България. През почивните дни продължават имунизациите на лицата, включени в приоритетните групи на фази I – IV на Националния план за ваксиниране и на лицата, пряко ангажирани в изборния процес (по предварително изготвени графици).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета