Румъния с ограничителни мерки за влизащите от България - velikotarnovo.utre.bg

Румъния с ограничителни мерки за влизащите от България

06 март 2021, 12:46 | Мария Христова
  • Снимка:
    уикипедия

От тази вечер от 21:00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР).
Пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.
Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.
Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.
Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ (на български и на английски език), на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.
Не се изисква тест за деца на възраст до три години включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета