Двама маскирани вързали, пребили и ограбили старица в Стражишко, единият е заловен

Крими

07-03-2021, 12:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двама маскирани са нахлули в къща в стражишкото село Виноград, вързали 77-годишната стопанка, пребили я и я обрали. Единият извършител на грабежа вече е задържан. Това съобщиха на нарочен брифинг днес директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, шефът на Окръжна прокуратура Велико Търново прокурор Христо Христов и наблюдаващия прокурор по случая Ивайло Гайдаров.

В петък вечерта около 23,30 ч. в къщата на самотно живеещата 77-годишна жена нахлуват маскирани двама мъже. Жената вече спяла и те метнали върху нея кърпа с идеята да не ги разпознае. Апашите вързали ръцете на старицата със сезал, след което започнал побой. Нападателите изтръгнали златни пръстени от ръцете на жертвата си, намерили още няколко в къщата, раничка с 600 лв. и лични документи. След бруталните сцени на насилие те захвърлили възрастната жена завързана в избеното помещение на къщата.

Жената успяла часове по-късно сама да се развърже и вчера в 7,50 ч., въпреки че е била в шок, подава сигнал до полицията. Тя разпознала единия от нападателите – 18-годишен криминално проявен от същото село Виноград, който след бързите действия на местните полицейски инспектори е заловен. Той е осъждан за кражби като непълнолетен, последната му присъда е била 6 месеца затвор ефективно, които излежал в затвора в Ловеч. Само месец след като излиза, извършва това деяние. Мъжът е задържан за 72 часа, като утре прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Повдигнато му е обвинение по чл. 188 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 3 до 10 години.

Вторият извършител на грабежа се издирва. Иззет е сравнителен материал и се чакат резултатите от ДНК експертиза.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)