Фондация „Ген. Протогеров“ с акция „Да спасим книгите на Велико Търново“

Животът

08-03-2021, 07:18

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фондация „Протогеров“ отново напълни с книги уличните шкафове, които постави преди време във Велико Търново. Тъй като първата партида книги изчезна безследно, сега от Фондацията стартират инициативата си с призив „Да спасим книгите на Велико Търново“.

Правилата за ползване на книгите са написани на указателните табели в основата на шкафовете. Всеки може да вземе, да прочете и да върне книгата, която си е харесал. В шкафа всеки може да постави и своя книга от личната си библиотека, за да я прочете и друг.

„Освен нашите книги искаме да спасим и множеството книги, които биват откраднати, не могат да си намерят нов дом и биват предавани за вторични суровини или още по-лошо - биват изхвърляни на боклука. За целта започваме кампания „Да спасим книгите на Велико Търново”. Книгите, които ние оставяме, са маркирани с печат на Фондация „Ген. Протогеров” и надпис: Безплатно. Молим Ви да бележите и Вашите книги, които оставяте с надпис “безплатно”, за да е ясно, че тези книги са за безплатно разменяне. Ако забележите някоя от маркираните книги да се продава някъде, молим Ви да ни изпратите снимка. Ние ще се погрижим за останалото. Ако забележите някой да прибира голяма част от книгите, молим Ви да ни изпратите снимка. Ние ще се погрижим за останалото. Имаме нужда от Вашата активност! Вярваме, че заедно ще постигнем успех в тази прекрасна кауза с бъдеще!“ – призовават доброволците от Фондацията, за да може прекрасната инициатива да просъществува.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов