Започват проверки за качеството на храната по проектите за топъл обяд

Животът

08-03-2021, 10:57

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Управляващият орган започва проверки през този месец за качеството на храната по Операция „Топъл обяд“. Ще се осъществяват и срещи с потребители с цел проучване мнението им за предоставяния топъл обяд. При постъпили жалби и сигнали ще се проверяват и фактите и обстоятелствата, описани в тях. При необходимост от съдействие ще  бъдат инициирани отново съвместни проверки с представители на Българската агенция по безопасност на храните.

Осигуряването на топъл обяд се утвърди като една от най-одобряваните мерки за подкрепа за нуждаещите се. Към момента по операцията се изпълняват 216 проекта за близо 60 000 лица. Финансирането за тях е осигурено от Европейския съюз в отговор на пандемията от КОВИД-19 по механизма REACT-EU.

В целевите групи са включени хора без доходи или с доходи под линията на бедност, които са в невъзможност да осигурят основните си жизнени потребности и нямат близки с възможност да им окажат подкрепа. Топъл обяд получават и хора,  за които рискът от заразяване с Ковид-19 или от неблагоприятно протичане на инфекцията е по-висок. Те получават всеки работен ден топъл обяд, който включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)