Кампания 2021 за директните плащания започна онлайн

Животът

08-03-2021, 15:01

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампания 2021 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн. Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от ДФ „Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ), съгласно Заповед на изпълнителния директор на фонда.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към ИСАК, електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва и пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни са публикувани на интернет страницата на ДФЗ - раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2021“.

В СЕУ на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) е възможна регистрацията на данни по заявленията за подпомагане. Системата е достъпна за регистрирани потребители, като самата регистрация в системата става с подаване на заявка от секция „Потребителски панел“ на https://seu.dfz.bg/.

С цел улеснение на земеделските стопани в секция „Обратна връзка и помощ“ на СЕУ (https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49) са публикувани видео ръководства за работа със системата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)