1,6 г. затвор и 10 000 лв. глоба за горнооряховчанин, произвеждал наркотици

Крими

09-03-2021, 14:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Окръжен съд – Велико Търново одобри постигнатото споразумение между страните и призна подсъдимия Денислав Д. Н. за виновен в това, че през 2017 г. в гр. Горна Оряховица, в апартамент, находящ се на ул.„ Георги Бошнаков“, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив произвел и държал с цел разпространение метамфетамин и коноп на обща стойност 247,35 лв., и държал съоръжения и материали за производство на наркотични вещества с цел разпространение, поради което му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок 1 година и 6 месеца и "глоба" в размер на десет хиляди лева.

Съдът призна подсъдимия Денислав Д. Н. за виновен в това, че в гр. Горна Оряховица, отглеждал 2 бр. растения от рода на конопа на обща стойност 272,35лв, поради което му наложи наказание  „лишаване от свобода“ за срок 1 година.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК на подсъдимия Денислав Д. Н.  Съдът определи едно общо наказание, а именно лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, като присъединява изцяло наложената глоба в размер на 10 000 лева. Наказанието "лишаване от свобода" следва да се изтърпи при първоначален "строг" режим.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов