Близо 20 хиляди лева ще получат две населени места в община Свищов от ПУДООС

Мисия

11-03-2021, 17:11

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Село Козловец и село Червена в община Свищов получиха одобрение на своите проекти в конкурса на МОСВ и ПУДООС на тема:  „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ”.

Проектните предложения „ЗЕЛЕНОТО СЪРЦЕ НА КОЗЛОВЕЦ“ и „ЗЕЛЕН КЪТ ЗА ОТДИХ И РЕКРЕАЦИЯ ” са насочени към реализиране на дейности върху централните паркове на двете населени места, а плануваните дейности включват: почистване, реновиране на съществуващо парково пространство и оборудване. Закупуване и монтиране на нови кошчета за разделно събиране на отпадъци. Частично озеленяване и зацветяване на почистените терени, оформяне на алейните пространства, чрез създаване на естетически цветни центрове и кътове за отдих.

Реализирането на проектните цели е свързано подобряване на екологичната среда в двете населени места и приобщаване на населението към процеса на създаване на екологично самосъзнание на местните, свързано с опазването на околната среда. За запазване на постигнатите резултати и осигуряване на бъдещото устойчиво развитие на проектите, вниманието е насочено към децата и младежите. Тяхното екологичното възпитание е изключително важна и ценна инвестиция в бъдещето, затова те ще бъдат привлечени в подготовката и изпълнението на проектните дейности, с цел възпитаване на устойчиви нагласи у тях.

Дейностите по двата проекта се планува да приключат до края на 2021 година, а финансирането, осигурено от МОСВ и ПУДООС, е приблизително по 10 хиляди лева за всяко от населените места.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)