Полицията откри марихуана за 126 000 лв. в жилище в Търново

Крими

13-03-2021, 12:11

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Задържани са 7 души, на четирима са повдигнати обвинения

Служители на ОДМВР – Велико Търново и колегите им от ГДНП, СДВР и Областните дирекции в София, Пловдив, Ловеч и Благоевград са участвали в проведена на 11 март съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества. Задържани са общо 7 души, занимавали се с разпространение на наркотични вещества на територията на цялата страна.

Извършени са претърсвания на 14 адреса на територията на Велико Търново, София, Пловдив, Ловеч, Карлово, Свищов, Ботевград и Петрич. Задържаните седмина са на възраст от 19 до 33 години, от Свищов, Средец, Петрич, Сандански, Карлово и Севлиево. Иззети са над 23 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, на стойност над 126 000 лв., както и два автомобила, за които има данни, че са използвани за осъществяване на престъпната дейност, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Той обясни, че близо 22 кг. от намереното количество е установено в жилище във Велико Търново, което е било използвано като депо.

След доклад на материалите по случая в Окръжна прокуратура – Велико Търново, четирима от задържаните – на 22, 23 г. от Свищов, 27-годишен от Петрич и 33-годишен от Севлиево са привлечени като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа, поясни наблюдаващият прокурор и заместник-ръководител на Окръжна прокуратура – Велико Търново Цани Попов.  Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

През изминалата година 112 лица, занимавали се с държане и разпространение на наркотични вещества са привлечени в качеството на обвиняеми, на 51 е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Внесени в съда са 71 досъдебни производства, като повечето от тях са приключили с осъдителни присъди, съобщи още окръжният прокурор Христо Христов.

През 2020 г. на територията на областта са били иззети 20 кг. марихуана, 0,5 кг. метаамфетамин, незначителни количества хашиш и кокаин и 1889 стръка канабис. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов