Подготвят най-голямото пролетно надиграване край Петропавловския манастир

Мисия

14-03-2021, 10:30

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 6 до 9 май 2021 г. край Петропавловския манастир ще се проведе най-голямото пролетно надиграване на българските фолклорни клубове. Събитието ще е по Гергьовден в рамките на IX Национален събор на овцевъдите в България. В „Гергьовско надиграване“ 2021 могат да участват всички фолклорни клубове, групи и формации, както и групи за фолклорно танцово изкуство. Ограничение на възрастта няма, а участието е безплатно. Участниците имат право да изберат дали да бъдат оценявани от професионално жури в сферата на танцовият фолклор. 

Раздел „Клубове“ - Участие могат да вземат всички любителски клубове от страната. Всеки клуб се явява с две автентични хора. Първото хоро е от фолклорната област от която е състава, второто хоро е от северняшка етнографска област (изключение правят само клубовете от северняшка област, те могат да си изберат хоро по избор). Времетраене на изпълнението - 6 минути.

Раздел „Танцови формации - обработен фолклор“ - участие могат да вземат танцови състави за обработен фолклор от страната. Времетраене на изпълнението - 8 минути.

 Заявки за участие се приемат до 15 април 2021г., включително, на horo@saborbg.com

Регламент и онлайн заявка за участие може да откриете на сайта на събитието www.saborbg.com и тук https://forms.gle/pxmeK5JX8koMurqe8

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов