Хванаха вандал, потрошил шкаф за безплатни книги в парк „Дружба“

Крими

16-03-2021, 14:57

Снимка:

фейсбук Георги Радев

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поредно посегателство над един от шкафовете за книги, които Фондация „Ген. Протогеров“ постави в град Велико Търново, е било извършено вчера, съобщи Георги Радев от Фондацията. Шкафът, поставен в парк “Дружба”, е осъмнал с изпочупени витрини и разкъртени вратички.

„Шкафовете са поставени за всеобщо ползване на всички граждани и гости на града. Те имат за цел да изградят по-добра духовна култура между нас, както и да събудят любопитството на децата и желание към четене. Вандалската проява идва само две седмици, след като започнахме инициативата ни “Да спасим книгите на Велико Търново”.“ – подчерта Радев.  

Лицето, извършило вандалската проява, е установено. Той се казва Иван Иванов и живее в блок в близост до парка, съобщиха от Фондацията. Лицето е издирено от органите на реда и следват процесуални действия срещу него.

„Искаме да благодарим на дежурните и патрулиращи полицаи на РУ - Велико Търново за бързата и адекватна реакция! Към момента вратичките са отремонтирани и обезопасени отново. Ние от Фондация “Ген. Протогеров” искаме ясно и категорично да заявим, че всички вандалски прояви над шкафовете и опити за кражба на книги с цел препродаване ще бъдат преследвани с всички позволени средства! Ако забележите нередност, кражба, вандалска проява - само ни изпратете снимка ( по възможност и на извършителя ), а ние ще се погрижим за останалото!“ – призовават от Фондация „Ген. Протогеров“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов